Fabeldyr, såpebobler og edderkoppspinn i Harstad

Newton Camp Harstad har hatt tre flotte dager sammen med 26 barn i alderen 11-13 år. Årets temaer var Naturmysterier, Fabeldyr & dragebygging og Land Art.
























































Dag 1 foregikk i fjæra og utenfor Newtonrommet. Her fikk deltakerne utforske og eksperimentere med emner som blant annet oppdrift, tetthet, kokepunkt, overflatespenning, faseoverganger, trykk, luft og ikke-newtonsk væske. Inspirasjon til oppdragene var hentet fra naturfag.no og Andreas Wahls eksperimentbok.




































Deltakerne koste seg med oppdragene og det er ikke til å legge skjul på at dagens to siste oppdrag, supersåpebobler og maizenamonster, var de som levde opp til Festspillenes tema: Homo Ludens-det lekende menneske.





















"Fabeldyr og dragebygging" tok utgangspunkt i en modul laget av First Scandinavia. Fabeløya Naturlekepark var den perfekte plassen for dragebygging, utprøving og lek. Det ble laget forskjellige drager. Vi skulle gjerne hatt litt mer vind slik at vi hadde fått prøvd dragene bedre.





















Naturlekeparkens klatretårn og apparater inviterte til lek og deltakerne fikk fri utfoldelse. Dagen på Fabeløya ble avsluttet med et historisk perspektiv. En av bygdas beboere tok turen opp og fortalte noen historier fra området mens det ble grillet pinnebrød med pizzakrydder- og eple/kanelsmak.





















I Harstad har vi et samarbeid med Festspillene i Nord-Norge, og siste dag på Newton Camp handlet derfor om Land Art. Landskapskunst laget av forgjengelig materiale med den hensikt å overraske de som benytter naturen.
 




















Folkeparken like ved byen er et yndet friluftsområde med gapahuker, grillplasser og et nettverk av turstier. Her holdt vi til og denne sommeren kan man beskue kunsten der. Deltakerne tok utgangspunkt i edderkoppens  fantastiske silkespinn. Det ble mange forskjellige nett mellom busker og greiner, pyntet med ullgarn og treperler i forskjellige farger. Siden kunstverkene etter hvert går tilbake til naturen ble de foreviget på kamera. Alle fikk ta et bilde av kunstverket og på jakt etter motivet måtte de tenke på kameravinkel, nærhet til motivet og perspektiv. Det ble mange flotte og varierte bilder, og disse kan man i et år fremover beskue i korridoren ned til Grottebadet.









































Årets Camp er over og store og små har virkelig kost seg! Vi er kjempeglade for alle som støtter vår Camp og gjør det mulig for oss å gi unge denne opplevelsen!


Vi takker for sportslig og naturfaglig deltakelse og gleder oss til neste år! Kanskje møter vi deg da?

 Prosjektleder Anne-Berit, Kunnskapsparken Nord.




Publisert: fredag 5. juli 2013