Andreas Wahl inspirerte på årets Newton Camp evalueringsseminar!

Onsdag 07. november inviterte Kristin Oftedal Vinje og Cathrine Roksvåg fra henholdsvis DNT og Tekna til evalueringsseminar i DNTs lokaler på Youngstorget i Oslo.
Representanter fra Newton Campene i Hamar og Hedmarken, Nord-Trøndelag, Vestfold, Bergen, Haugesund, Kristiansund, Aust-Agder og Bodø deltok.
 
Tekna har engasjert Andreas Wahl til å utvikle to Newton Camp moduler. Andreas Wahl er fysiker, programleder og vitenskapsformidler, kjent fra NRK (Folkeopplysningen, BarneTV, Lyngbø og Hærlands Big Bang, Schrödingers Katt), og for sine over 300 vitenshow landet rundt. 

På samlingen presenterte han "Brussprut og flyvende poteter" og "Trollmanndag". Modulene inneholder spennende aktiviteter hvor vi bl.a.  kan bruke fysikkens lover til å få potetbiter, brus og badehetter til å fly gjennom lufta! 

Aktivitetene er veldig engasjerende og enkelt å gjennomføre, Andreas er opptatt av at det ikke trenger være mye teori - men at målet er å få barna til å undre seg. Deltakerne kan gjerne lære å bruke vitenskapelig forskningsmetode, - og bruke den til å finne ut hvordan vi skyter lengst, spruter høyest og tar på oss badehette.

Mye av utstyret som trengs for å gjennomføre de to modulene kan kjøpes i VitenWahls nettbutikk - og Newton Camp nettverket får 20% rabatt (be om kode)

Last ned og les om modulene
Trollmanndag
Brussprut og flyvende poteter

Tekna gav Andreas´ siste bok; Nært  - sært - spektakulært i gave til alle deltakerne. Boken, som inneholder 63 spennende naturfaglige triks og eksperiment, ble omhyggelig signert av forfatteren til hver av oss. 

Alle representanter presenterte sine Newton Camper, - med gjennomføring, flotte opplevelser og utfordringer i mange varianter. Det er nyttig å høre hvordan campene gjennomføres på forskjellige måter og ikke minst den spennende bredden i aktiviteter. 

Rigmor Angler beskrev FIRST Scandinavias rolle som "olje i maskineriet" for Newton Camp-nettverket. Nettverket kan be om assistanse til arbeidet med nettsider, markedsføring, tips og ideer til realfaglige aktiviteter med mer. 

Nå ser vi fram til å arbeide videre og ta fatt på planene for neste år. La deg inspirere av filmer og bilder fra noen av årets Newton Camper her.
 
Publisert: fredag 8. november 2013