Newtoncamp Vestfold gjennomført med stor suksess

I fantastiske omgivelser på Malmøy i Viksfjord møttes barn og unge mellom 12-15 år til Newton Camp med mange spennende aktiviteter.

2.-5. august møttes en glad gjeng til en fantastisk Newton Camp på idylliske Malmøy i Viksfjord. Det ble herlige dager med mange forskjellige aktiviteter.

Målet med campen var å stimulere barn og ungdoms interesse for friluftsliv, realfag og kosthold, og øke forståelsen for sammenhengen mellom disse temaene. Deltagerne fikk prøvd mange forskjellige aktiviteter, blant annet tur med skuta "Fritjof", flåtebygging, kanopadling, kameratredning, kart og kompass, og nattkino utendørs. Gjennom veiledning og refleksjon fikk alle anledning til å utforske realfaglige emner knyttet mot de forskjellige aktivitetene. 

Deltagerne lagde også maten sin selv. Dette foregikk ute, og på bål. Også her fikk deltagerne kyndig veiledning, og sørget for god og variert kost under hele campen.

Det ble også en økt med marin biologi. Deltagerne testet ut flere typer redskap for å fange forskjellige marine organismer. De fikk prøve strand-not, krabbefiske, rusefiske etter leppe-fisk m.m. Etterpå ble artene identifisert og klassifisert. Deltagerne fikk også lære litt om den grunnleggende anatomien til en del av artene som ble samlet inn.

 

Publisert: fredag 9. september 2016