Flotte dager på Newton Camp på Svarttjønna

27.-30. Juni ble den 6. Newton Camp i Nord-Trøndelag arrangert på Svarttjønna. Campen er svært populær, og det er mange på venteliste for å få være med. 28 glade barn fra 5.-7. klasse var heldige å få plass.

I et fantastisk miljø rundt Svarttjønna kunne barn og ledere sette opp camp.

Ungene ble fordelt i fire grupper som sov i hver sin lavvo.

 

Gruppene fikk ansvar for middagen og rydding etter middag hver sine dager.

 

Det var fire erfarne ungdomsturledere , fire juniorturledere, og en voksen turleder i tillegg til deltagerne på campen, så det ble laga middag over bål til nærmere 40 personer hver dag.


Deltagerne på campen fikk mange forskjellige oppgaver og utfordringer. Etter å ha gjort seg litt kjent i området ble det opplæring i bruk av kart og kompass, noe som selvsagt måtte prøves ut i praksis. Poster var lagt ut, alle måtte bruke det de hadde lært for å finne frem til postene.

GPS ble også testet ut i en realfagsløype. Løypen var utformet som en natursti. Små grupper på 3-4 deltagere fikk oppgitt koordinater til mange forskjellige punkter de skulle finne, og på disse punktene var det realfagskasser. I hver av kassene var det en oppgave, gjerne et fysikkeksperiment som skulle gjennomføres. Her var det mye spennende å forske på, og finne ut av. Trykk var tema i mange av kassene.

Blant annet var det stasjoner med blåsefri ballong, flaskerakett, få vann til å koke på lavt trykk/temperatur inne i en sprøyte, egg som suges inn i flaske, måling av oppdrift i vann, håndkoker med farget væske i glasskolbe og brobygging. Det var også oppgaver med kryptering av meldinger, og testing av Galileo Vs Aristoteles i spørsmålet om hva som bestemmer hastighet til fallende objekter.

I løpet av campen fikk deltagerne også testet ut hvordan de kan lage sine egne kullstifter. Det var spennende å se om boksen i bålet hadde vært tett, slik at pinnene ikke var brent opp. Var det noe igjen til å tegne med??

 

Bading, padling, matlaging, bueskyting, og kulturelle innslag stod også på programmet, sammen med mye annet gøy. 

En slik camp er også en arena for å finne nye venner.

 ”Det er alltid så flott å være vitne til den reisen deltakerne gjør, fra å møte dem mandag morgen, sjenert og stille, til vi sier takk for laget til en gjeng energirike deltakere som vil ha gruppeklem og som utveksler telefonnr. osv etter å ha hatt mange fine opplevelser i lag”, sier Aasta Folvik  i DNT.

Publisert: fredag 8. juli 2016