Newton Camp i Sylan 2016

Når Trondhjems Turistforening inviterer til Newton Camp er det med tanke på at man kan bruke og utforske naturen på mange forskjellige måter. Som lekeland, som undringsarena, til turer og rekreasjon, og ikke minst sosialt samvær. Newton Camp kombinerer det beste fra mange ulike verdener. Campene er svært populære, og i år ble det arrangert totalt 4 camper i Sylan. Arrangørene har skrevet noen ord om campene til oss.

Naturen er verdens største lekeland, og kan utforskes på mange måter 

Under Newton Camp er vi ute mellom frokost og middag hver dag, og gjerne om kveld også med mindre det er kaldt og surt vær ute. De fleste dager drar vi på en liten fjell tur, men gir oss god tid underveis til å undre oss over det som finnes rundt oss, samt lange stopper med ulike leker eller realfagsaktiviteter, og aller helst en kombinasjon av de to sistnevnte. 

Hvilke aktiviteter vi gjennomfører er forskjellig avhengig av vær og forhold, samt interessen til de ulike lederne. Noen er interessert i musikk, lyder og bølger, andre i fart og eksplosjoner, eller bygg og ingeniørarbeid. 

Alle lager et spennende, lærerikt og opplevelsesrikt opplegg spekket med naturfaglige aktiviteter. På denne måten er ingen Newton Camper lik, slik at det er like morsomt å delta år etter år etter år inntil man dessverre er blitt for gammel. 

 

-Hva er luft, og hva kan det brukes til? Et uskyldig undrende spørsmål, kan føre til mange timers grubling, leking og jobbing på Newton Camp. Luft består av små partikler i bevegelse og disse kan blant annet utnyttes til å skyte opp en luftrakett! Og hva er vel et bedre egent sted å skyte opp en luftrakett fra enn bakketoppen bakom hytta?

  

Noen ganger går kveldene med til spillene mafia eller kubb. Andre ganger prøver vi oss på en naturfags-quiz eller dramatisering av et økosystem. Under sistnevnte ble lederne forvandlet til planter mens deltakerne fordelte seg på plante-etere, altetere og kjøtt-etere. Her fikk deltakerne ansiktsmaling som skulle vise deres rolle i leken. Deltakerne kunne samle liv på ulike måter, og laget med flest liv når leken var over ble vinneren. "Survival of the fittest" kan utspille seg på flere måter, noe som deltakerne selv kunne erfare og tenke seg til gjennom spillet. 

 
Publisert: tirsdag 23. august 2016