Newton Camp ved Preikestolen Basecamp

Det ble arrangert to fullbookede Newton Camper for 10-13-åringer. Den første Newton Campen gikk av stabelen 25.-28. juni, uke 26. Den andre 3.-6. august, uke 32.
Hver Newton Camp hadde i alt 45 deltakere - og disse ble delt i tre grupper som igjen ble fordelt på hver sin basecamp; Vanncamp, Trecamp og Fjellcamp. I og med at Newton Campene varer i tre døgn, - ble det ett døgn i hver basecamp. Etter en dags aktiviteter og overnatting byttet man til neste basecamp. På denne måten fikk alle deltakere anledning til å prøve seg på alle aktivitetene.  
 
Deltakerne fikk være med på aktiviteter som padling, klatring og rappellering, tur, bygging av seilbåt, lære om friluftsliv og kart og kompass. Alle bor ute og lager mat ute på bål.

Det ble ellers lagt opp til varierte, aktive, sosiale og spennende dager. Det ble morsom læring, spennende oppdagelser, eksperimenter og utfordringer og deltakerne fikk lære realfag på en ny måte.


Nedenfor kan du se bilder fra begge campene.

Litt om basecampene våre:
 
Fjellcamp: Sov som en fjellklatrer; hengende i veggen! Her får du mulighet til å prøve å sove regelrett hengende i en fjellvegg. Er du blant de tøffeste kan du sove 13 meter over bakken og nyte flott utsikt! Like ved siden av hytta har vi boltet 13 ulike klatreruter så her ligger forholdene ligge til rette for gode klatreopplevelser og rappelleringsmuligheter.

Trecamp: Her kan du virkelig boltre deg i hytter hengende i trær med gangbruer mellom. Gå fra hytte til hytte og fra tre til tre!  Vi har bygget en hinderløype like ved som også går fra tre til tre hvor alle kan finne tøffe utfordringer.

Vanncamp: Ute på fredfylte og idylliske Torsnes har vi bygd ei brygge med et tak over hvor vi skal sove i hengekøyer. Stedet innbyr til et vell av aktiviteter knyttet til vannet. Vi kan nevne bl.annet padling, fisking og bading.

Publisert: torsdag 8. august 2013