Spennende Newtoncamper på Nedalshytta i Sylan sommeren 2013

Fra Tonje Mathisen, som er hovedleder for Newton Campen i Trondheim, har vi fått en kort oppsummering av to av de tre Newton Campene som avholdes ved Nedalshytta i Sylan i år.
- Opplegget i regi av Trondheim Turistforening er både barn- og  foreldrevennlig da leiren starter på mandag morgen og avsluttes fredag ettermiddag, dermed kan foreldrene jobbe mens barna får holde på med noe de synes er gøy.  

Dagene er lagt opp med frokost klokka åtte før vi vandret ut i ni-ti-tida. Dernest kommer vi hjem i god tid før middag klokka seks. Da er det fritid for deltagerne med kortspill, leking i bekken, utforskning av området rundt hytta, dusj og badstue. Flere av kveldene ble satt av til diverse Newtonaktiviteter med noe læring og mye prøving. Ukene går fort og deltagerne er fornøyde. Flere av deltakerne har vært med før, - noe som tyder på vellykkede camper. 


Av Newtonaktiviteter ble det blant annet laget lommelykt under instruksjon av elektriker, forsket på blanding av maisennamel og vann, bygget demning og laget Sylans høyeste smør. Andre uka ble det muligheten til å dra på topptur opp på Bandaklumpen. Hele gruppa gjennomførte turen fra hytta på ca 880 moh og opp til 1427 moh. Det ble også padlet en del kano og badet i Nesjøen. De ivrigste fikk testet fiskelykken og alle fikk føle på hvordan det var å oppholde seg i myggens rike.

I løpet av en del leire har det blitt forskjellige faste poster på programmet. Litt oppe i fjellet er det en kjempefin, og iskald badekulp som blir besøkt om det er sol og over 14-15 grader. Den fire kilometer lange turen over til Sverige er også en slager. Denne gangen fikk de med fjellpass en enklere grenseovergang enn de uten, men alle fikk nyte av
svenskegodtet. 


Alle bildene er tatt av Halvor Lindi/ Tonje Mathisen

 
For Newtoncamp i regi av Trondheim Turistforening
Tonje Mathisen, hovedleder. 

Simen Stene Bjørke, Jo Even Stene Bjørke, Bendik Kvamstad, Halvor Lindi  


Publisert: mandag 12. august 2013