Svært vellykket Newton Camp på Risøya, Aust-Agder Turistforening

Newton Camp ble for fjerde gang arrangert av Aust- Agder Turistforening på Risøya, et idyllisk naturområde et par mil fra Tvedestrand.
Fra 30. september til 2.oktober fikk 18 svært engasjerte og positive deltagere i alderen fra 14-16 år under campen oppleve klatring, padling, geocaching, dissekering av fisk. 
 Bilde: Sebastian Thomas har nettopp klatret opp den vanskeligste veggen under Campen. 

Samarbeidsprosjekt
Newton Camp Aust-Agder er et samarbeidsprosjekt mellom Turistforeningen og Teknisk-naturvitenskapelig forening (Tekna) og Universitet i Agder. 

Studentenes dag
Etter en lang og forholdsvis lang kald natt til tirsdag var tiden endelig kommet for at studentene fra UiA skulle få testet ut sine oppgaver i praksis. Elevene ble delt i fire grupper; Post 1 bygging av vannrakett, Post 2, Vanntaubane, Gummistrikkpropellbåt og dissekering av fisk.
Fra bygging av vannrakett. Deltagerne skulle her bygge en rakett av en 1,5 liters brusflaske, fylle den med riktig mengde vann og samtidig sørge for riktig elevasjon. Det var svært stort stor engasjement og samarbeidvilje blant deltagerne.


Vanntaubane
Student Haakon Sundbø ledet denne posten. Oppgaven var å bygge en taubane som skulle frakte saltvann over et lite tjern. Deltagerne måtte samarbeide om hvordan selv taubanen skulle bygges og hvem som skulle gjøre hva. Selve utfordringen var å få en 10 liters bøtte med mest mulig saltvann over tjernet og deretter skulle dette bæres opp en liten fjelltopp.Overnatting på Lyngør Fyr
Etter lang dag ble deltagerne av hentet av redningskøyta, der de fikk innføring i oppdragene til redninggskøyta og mann over bord øvelse stod på dagsplanen. Dessverre måtte redningskøyta avbryte dette, grunnet oppdrag på sjøen. På Fyret ble det premiering av beste lag på grunnlag av innsats på de fire postene. Hele Newtoncampgjengen samlet. – Det har vært en fornøyelse og en stor glede å være sammen med deltagerne disse tre dagene. Alle har vært veldig positive og engasjerte, sier Kurt Nedenes, som har ledet Newtoncampen. 
Se flere bilder fra campen her

Hør intervju med Newton Camp leder på NRK Sørlandet her

Se teaseren som ble laget i forkant av campen her
Se film fra campen her
Publisert: fredag 11. oktober 2013