Vellykket Newton Camp på Skolla!

Vinterferieuka (uke 41) var 11 deltagere og 4 ledere på NewtonCamp på Skolla. Her var det bygging av trådtelefoner, barkebåter og eggeglass, oppdagelsesferd gjennom skogen, bålfyring, GPS og geocaching, praktisk matematikk, mat på bål, Skolla-OL og ikke minst; den store ENERGIKAMPEN!
Mandag morgen møtte spente deltagere opp og kjørte buss fra Hamar skysstasjon via Brumunddal og opp til Skolla. Torkel Torve og undertegnede stilte som ledere fra HHT, mens Tekna stilte med to lærerstudenter med kompetanse innen matematikk og naturfag. Vel fremme på Skolla ble deltagerne delt inn i to rom.

Før lunsj var det tid for noen bli-kjent-leker, mens det etter lunsj var klart for bygging av barkebåter, eggeglass og trådtelefoner. Her lærte deltagerne litt om partikler og hvorfor trådtelefoner fungerer som de gjør. Til middag laget deltagerne spaghetti og kjøttdeig. På kvelden ble det tid til ulike former for gjemsel.


Oppdagelsesferd i skogen.  

Tirsdag var det klart for oppdagelsesferd i skogen. Deltagerne ble delt inn i grupper og laget sine egne bål som de laget lunsj på. Dette var pølser snurret inn i pinnebrøddeig. Til lunsjdessert laget man hver sin appelsinsjokoladekake.Appelsinsjokoladekake laget på bål. 


Etter lunsj var det duket for opplæring i GPS og geocaching. Her fikk deltagerne lære litt om hvordan GPS fungerer, og hva satelitter er for noe. Geocaching var meget populært, og vi fant både geocachingsposten ved Øvre Åstbru og ved Mortmannstjernet.På jakt etter geocachingsposten ved Øvre Åstbru. 

Denne dagen ble det servert fiskeburgere til middag, og det smakte godt! Etter å ha vært gjennom en runde med gode historier rundt bålet ble det kveldsmat før deltagerne gikk til hver sine rom og blåste ut lyset for denne dagen.

Onsdag våknet vi opp til et fantastisk vær! Rammen var perfekt, og dagens oppgave var knallhard: ENERGIKAMPEN! Deltagerne ble delt inn i tre lag, og i løpet av dagen var lagene innom følgende øvelser: - kjempesprettert (både lengde og treffsikkerhet ble testet), saging av ved, bålfyring med steking av egg i konvolutt og spiral (laget skal føre en ring på en kobbertrådspiral fra start til mål uten å komme bort i). Innsatsen var meget god hos samtlige lag, og spenningen var til å ta og føle på. Det var jevnt helt til siste oppgave.  


Kjempesprettert.  


Egg stekt i konvolutt på bål. 

Nå var det på tide å fylle på energilagrene hos deltagerne, og taco gjorde susen! Siste kvelden koste vi oss skikkelig med popcorn laget på bålet, og en sliten gjeng gikk til sengs gode og mette etter noen runder med gode vitser, gåter og historier rundt leirbålet, samt noen runder med mørkegjemsel ute på leirplassen! Torsdag er rydde- og vaskedag før lunsj. Gjennom hele uka hadde det vært en ryddekonkurranse, noe som forenklet denne oppgaven betraktelig. Etter lunsj ble det tid til Skolla-OL med terningstafett, avstandsbedømmelse, vekt og lengde, stylter, kjempesprettert, observasjonstest, skattejakt med GPS og quiz om ting deltagerne hadde lært om tidligere på leiren.

Leiren ble avsluttet med noen runder gjemsel. I år var vi utrolig heldige med været.

Takk til Pia, Ingvild og Torkel for suverene bidrag som ledere! Og takk til alle deltagerne som gjorde dette til ei uforglemmelig uke! :) Knut Einar NordhagenHovedleder, NewtonCamp på Skolla 2013


(Samme artikkel ligger på DNTs nettsider)Publisert: fredag 11. oktober 2013