Tips til mat på tur

Du er her: Gjennomføre Newton Camp>Tips til mat på tur

Å spise god mat på tur er i seg selv en god opplevelse. Å være med på å lage den selv gir læring og følelse av mestring.
I Newtonkonseptet ønsker vi å formidle viktigheten av å tenke helhet. Helhet - også i forhold til at gode opplevelser og læring henger sammen med ernæring og kosthold.

I Newton Camp skal deltakerne lære litt om kosthold og helse. Hva er smart å spise når man f.eks  skal gå langt eller klatre? Hva skjer når man starter dagen med ei brødskive med Nugatti og et glass appelsinjuice? Hvordan forbruker vi energi energi i forhold til hva vi gjør?

Alle som deltar i en Newton Camp får utdelt muleposer. Det er en liten tøypose som kan fylles med tørket frukt, nøtter og kjeks. Når dagene er fylt av aktivitet kan vi fort gå tom for energi. Da er det kjekt å bare kunne putte handa i posen og hente seg en liten neve med nøtter.
Vi kan ellers sette fokus og realfagsperspektiv på alle de prosesser vi er innom når det gjelder matlaging, alt fra næringsinnhold og energi i matvarer til å tenne fyrstikk og å finne ut hvorfor kjøttet blir kokt i kokegropen under jorda.

Den Norske Turistforening har en fin side med tips til mat på tur se her.